- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 maja 2017
- 100,00 dag
- Wołowina bez kości (zrazowa)
- 10,00 dag
- Kiełbasa zwyczajna
- 5,00 dag
- Bułka tarta
- 2,00 szt.
- Żółtko
- 10,00 dag
- Smalec
- 8,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Słonina
- 1,00 łyż.
- Musztarda
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku

- Sporządzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, gdy przestygnie — zmieszać z bułką tartą i żółtkami.
- Mięso wyporcjować, rozbić, natrzeć czosnkiem, posmarować musztardą, posolić, oprószyć pieprzem.
- Nałożyć na nie farsz, pokrojoną kiełbasę oraz pokrojoną w paski słoninę.
- Zwinąć zrazy, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!