ROLADA WOŁOWA ŁOWICKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
120 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Wołowina bez kości (zrazowa)
10,00 dag
Boczek wędzony
6,00 dag
Smalec
3,00 szt.
Jajko
15,00 dag
Cebula
2,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt.
Estragon
80,00 dag Wołowina bez kości (zrazowa)10,00 dag Boczek wędzony6,00 dag Smalec3,00 szt. Jajko15,00 dag Cebula2,00 dag Mąka1,00 szt. Natka pietruszki1,00 szt. Estragon
ROLADA WOŁOWA ŁOWICKA
  1. Mięso rozbić, posypać solą i pieprzem. Usmażyć jajecznicę na boczku pokrojonym w kostkę, posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
  2. Jajecznicę ułożyć na płacie mięsa. Całość zrolować, osznurować, oprószyć mąką, zrumienić na smalcu.
  3. Następnie przełożyć do formy, obłożyć cebulą, podlać niewielką ilością wody i piec w dobrze nagrzanym piekarniku, od czasu do czasu polewając sosem z pieczenia.
  4. Gdy pieczeń będzie miękka, wyjąć ją, zdjąć nici, pokroić. Sporządzić zasmażkę z reszty mąki i dodać do sosu, pod- prawić go estragonem, solą i pieprzem. Podawać z kluskami-lub ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*