REJBAK PO WOŁKOWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
12,00 dag
Mąka ziemniaczana
3,00 dag
Mąka
100,00 dag
Ziemniaki
15,00 dag
Wieprzowina gotowana
10,00 dag
Kiełbasa zwyczajna
8,00 dag
Cebula
1,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Słonina
10,00 dag
Boczek wędzony
1,50 dag
Bułka tarta
1,00 dag
Smalec
1,00 szt.
Zielenina
12,00 dag Mąka ziemniaczana3,00 dag Mąka100,00 dag Ziemniaki15,00 dag Wieprzowina gotowana10,00 dag Kiełbasa zwyczajna8,00 dag Cebula1,00 szt. Jajko10,00 dag Słonina10,00 dag Boczek wędzony1,50 dag Bułka tarta1,00 dag Smalec1,00 szt. Zielenina
REJBAK PO WOŁKOWSKU
  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę, pokrojone w kostkę ugotowane mięso.
  2. Następnie drobno pokroić słoninę i cebulę, podsmażyć wraz z pokrojoną w grubą kostkę kiełbasą, dodać do ziemniaków. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić do smaku.
  3. Do brytfanny wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką tartą wlać przygotowaną masę, wstawić do gorącego piekarnika i piec około 40 minut.
  4. Podawać rejbak polany zrumienionym wędzonym boczkiem i posypany zieleniną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*