PYZY JARMARCZNE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
150,00 dag
Ziemniaki
5,00 dag
Słonina
30,00 dag
Ser biały
8,00 dag
Cebula
2,00 dag
Tłuszcz
150,00 dag Ziemniaki5,00 dag Słonina30,00 dag Ser biały8,00 dag Cebula2,00 dag Tłuszcz
PYZY JARMARCZNE
  1. Połowę ziemniaków ugotować, wystudzić, zemleć. Pozostałe ziemniaki zetrzeć na tarce, wycisnąć przez ściereczkę.
  2. Ziemniaki połączyć, wyrobić ciasto. Ser przekręcić przez maszynkę, dodać do niego przesmażoną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Z ciasta ziemniaczanego formować placki, nakładać farsz z sera, formować kule.
  4. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane stopioną słoniną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*