PRAŻUCHA ZIEMNIACZANA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Ziemniaki
10,00 dag
Mąka żytnia
10,00 dag
Słonina
100,00 dag Ziemniaki10,00 dag Mąka żytnia10,00 dag Słonina
PRAŻUCHA ZIEMNIACZANA
  1. Ziemniaki ugotować w małej ilości wody. Do nie odcedzonych ziemniaków dodać mąkę i garnek przykryć.
  2. Gdy mąka napęcznieje, wyrobić ziemniaki z mąką na jednolitą masę, posolić.
  3. Słoninę pokroić w drobną kostkę i stopić. Porcjować prażuchę łyżką w formie klusek. Podawać polaną tłuszczem ze skwarkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*