PIZZA KRÓLEWSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
4,00 łyżka
Oliwa
2,00 dag
Drożdże
30,00 dag
Mąka
1,00 łyżka
Kapary
3,00 łyżka
Pasta pomidorowa
1,00 łyżka
Oliwki
15,00 dag
Szynka
20,00 dag
Utarty żółty ser
2,00 łyżka
Posiekana zielona pietruszka
4,00 łyżka Oliwa2,00 dag Drożdże30,00 dag Mąka1,00 łyżka Kapary3,00 łyżka Pasta pomidorowa1,00 łyżka Oliwki15,00 dag Szynka20,00 dag Utarty żółty ser2,00 łyżka Posiekana zielona pietruszka
PIZZA KRÓLEWSKA
  1. Mąkę przesiać, dodać rozkruszone drożdże, zarobić, dolewając wodę i oliwę, dodać nieco pieprzu, wyrobić drewnianą łyżką, uzyskując konsystencję ciasta drożdżowego.
  2. Przygotowane ciasto rozprowadzić na posmarowanej tłuszczem tortownicy lub w małych porcjowych patelenkach. Powierzchnię ciasta posmarować pastą pomidorową lub ketchupem.
  3. Dodatki te można zastąpić obranymi ze skórki i pokrajanymi w plasterki pomidorami. Plasterki pomidorów trzeba posypać solą i pieprzem.
  4. Na pomidorowej powierzchni ułożyć pokrajane wzdłuż parówki albo szynkę, obkładając kaparami i pokrajanymi oliwkami, posypać serem.
  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec. Podawać bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem surówki z sałaty lub cykorii.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*