PIEROGI Z SEREM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Ryż
30,00 dag
Mąka
1,00 dag
Jajko
6,00 dag
Masło
5,00 dag
Smalec
15,00 dag
Cebula
20,00 dag
Ser twarogowy
25,00 dag Ryż30,00 dag Mąka1,00 dag Jajko6,00 dag Masło5,00 dag Smalec15,00 dag Cebula20,00 dag Ser twarogowy
PIEROGI Z SEREM
  1. Zagnieść ciasto z mąki i jajka z dodatkiem wody. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem masła.
  2. Ser przetrzeć przez sito, wymieszać z ryżem i uduszoną na smalcu cebulą. Farsz przyprawić solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i mocno zlepiać brzegi.
  4. Pierogi wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować przez około 10 minut. Podawać polane masłem z bułką tartą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*