PAPRYKARZ Z RYBY

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
1,00 Kilogram
Ryby
2,00 łyżka
Mąki
1,00 szt.
Smalec
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Chilli
1,00 szk.
Śmietany
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szt.
Bazylia
PAPRYKARZ Z RYBY
  1. Rybę umyć, oczyścić ze skóry (rybę morską), pokrajać na porcje. Drobne sztuki pozostawić w całości.
  2. Przygotowane ryby natrzeć papryką wewnątrz jamy brzusznej i na powierzchni, otoczyć w przesianej mące, a następnie zrumienić na patelni.
  3. Zrumienione ryby posolić, zalać śmietaną, dusić kilka minut na wolnym ogniu. Sos przyprawić do smaku solą i papryką. Uduszone porcje ryb przełożyć na półmisek.
  4. Sos wymieszać z posiekanymi listkami pietruszki i szałwii lub bazylii. Ryby zalać sosem. Podawać na gorąco z dodatkiem ziemniaków lub klusek kładzionych i surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*