PALUSZKI Z SUROWYCH ZIEMNIAKÓW

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
6 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Ziemniak
2,00 szt.
Jajko
2,00 dag
Drożdże
10,00 dag
Mąka
6,00 dag
Masło
8,00 dag
Cebula
0,03 l
Mleko
PALUSZKI Z SUROWYCH ZIEMNIAKÓW
  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce, osączyć na sicie, ale nie odciskać.
  2. Do ziemniaków dodać mączkę, która opadnie z ziemniaczanej wody, rozdrobnione w mleku drożdże, żółtka, drobno pokrojoną, uduszoną na maśle cebulę oraz mąkę, sól, pieprz.
  3. Wszystko dobrze wyrobić, wymieszać z ubitą pianą, postawić w ciepłym miejscu.
  4. Gdy ciasto wyrośnie, kłaść łyżką porcje na tłuszcz, spłaszczyć i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*