- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 28 kwietnia 2017
- Ziemniaki zetrzeć na tarce, osączyć na sicie, ale nie odciskać.
- Do ziemniaków dodać mączkę, która opadnie z ziemniaczanej wody, rozdrobnione w mleku drożdże, żółtka, drobno pokrojoną, uduszoną na maśle cebulę oraz mąkę, sól, pieprz.
- Wszystko dobrze wyrobić, wymieszać z ubitą pianą, postawić w ciepłym miejscu.
- Gdy ciasto wyrośnie, kłaść łyżką porcje na tłuszcz, spłaszczyć i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!