NALEŚNIKI ZAKOPIAŃSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Skórka słoniny
4,00 dag
Tłuszcz
0,25 l
Mleko
3,00 szt.
Jajko
20,00 dag
Mąka
15,00 dag
Okrawki wieprzowe
1,00 dag
Grzyby suszone
10,00 dag
Wątroba wieprzowa lub cielęca
5,00 dag
Cebula
3,00 dag
Oscypek
5,00 dag
Bułka czerstwa
2,00 dag
Smalec
1,00 szt. Skórka słoniny4,00 dag Tłuszcz0,25 l Mleko3,00 szt. Jajko20,00 dag Mąka15,00 dag Okrawki wieprzowe1,00 dag Grzyby suszone10,00 dag Wątroba wieprzowa lub cielęca5,00 dag Cebula3,00 dag Oscypek5,00 dag Bułka czerstwa2,00 dag Smalec
NALEŚNIKI ZAKOPIAŃSKIE
  1. Jajka rozmieszać, stopniowo dodać mąkę i mleko, posolić i dobrze wymieszać na gładką masę. Z przygotowanego ciasta smażyć naleśniki.
  2. Mięso, wątrobę, grzyby udusić, czerstwą bułkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko razem zemleć.
  3. Do farszu wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę, starty oscypek, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki.
  4. Naleśniki z farszem złożyć w kopertę, ułożyć na patelni na tłuszczu, pokropić z wierzchu tłuszczem, wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Podawać posypane startym oscypkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*