NALEŚNIKI Z KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Jajko
0,13 l
Mleko
0,13 l
Woda
10,00 dag
Mąka
0,10 dag
Słonina
4,50 dag
Oliwa
8,00 dag
Cebula
20,00 dag
Kiełbasa
20,00 dag
Pieczarki
5,00 dag
Ser twardy
4,00 dag
Masło
1,00 szt. Jajko0,13 l Mleko0,13 l Woda10,00 dag Mąka0,10 dag Słonina4,50 dag Oliwa8,00 dag Cebula20,00 dag Kiełbasa20,00 dag Pieczarki5,00 dag Ser twardy4,00 dag Masło
NALEŚNIKI Z KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI
  1. Jajko rozmieszać, dodać mleko zmieszane z wodą i mąką, posolić i dokładnie wymieszać. Usmażyć 10 naleśników.
  2. Na oliwie udusić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, kiełbasę i pieczarki pokrojone w paski, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Naleśniki posmarować przygotowanym farszem (4,5 dag oliwy, 8 dag cebuli, 20 dag kiełbasy, 20 dag pieczarek), zwinąć lub złożyć, ułożyć w rondlu, skropić rozpuszczonym masłem, posypać startym serem, zapiec w piekarniku.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*