NALEŚNIKI GOSPODARSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Mąka
0,25 l
Piwo jasne
2,50 dag
Oliwa
0,25 l
Woda
3,00 szt.
Jajko
20,00 dag
Kiełbasa
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
8,00 dag
Cebula
0,13 l
Rosół
5,00 dag
Ser żółty
4,50 dag
Olej
10,00 dag
Tłuszcz
1,00 szt.
Natka pietruszki
25,00 dag Mąka0,25 l Piwo jasne2,50 dag Oliwa0,25 l Woda3,00 szt. Jajko20,00 dag Kiełbasa1,50 dag Koncentrat pomidorowy8,00 dag Cebula0,13 l Rosół5,00 dag Ser żółty4,50 dag Olej10,00 dag Tłuszcz1,00 szt. Natka pietruszki
NALEŚNIKI GOSPODARSKIE
  1. Ciasto na naleśniki przygotować według przepisu na ciasto naleśnikowe na piwie. Usmażyć na tłuszczu naleśniki.
  2. Kiełbasę zemleć, dodać pół drobno posiekanej cebuli, natkę pietruszki, przesmażyć na części oliwy.
  3. Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulony. Pozostałą część cebuli przesmażyć na oliwie, dodać koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki, rosół i dusić około 2 minut.
  4. Rondel lub ogniotrwały półmisek wysmarować oliwą, ułożyć w nim naleśniki, podlać je sosem, posypać startym serem i wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*