MAŁDRZYKI KRAKOWSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Ser twarogowy
1,00 szt.
Żółtko
1,00 szt.
Jajko
2,00 dag
Masło
3,00 dag
Mąka
0,50 dag
Cukier waniliowy
1,00 szt.
Skórka z cytryny
10,00 dag
Tłuszcz
50,00 dag Ser twarogowy1,00 szt. Żółtko1,00 szt. Jajko2,00 dag Masło3,00 dag Mąka0,50 dag Cukier waniliowy1,00 szt. Skórka z cytryny10,00 dag Tłuszcz
MAŁDRZYKI KRAKOWSKIE
  1. Ser zemleć, dodać żółtko, całe jajko, masło, cukier wanilinowy, staną skórkę z cytryny.
  2. Wszystkie składniki wymieszać i dodać mąkę.
  3. Kłaść ciasto na patelnię z tłuszczem i formować okrągłe placuszki. Podawać posypane cukrem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*