MAKARON ZAPIEKANY Z GRZYBAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
35 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
35,00 dag
Makaron
50,00 dag
Grzyby świeże
25,00 dag
Cebula
6,00 dag
Tłuszcz
2,00 szt.
Jajko
8,00 dag
Utarty żółty ser
2,00 dag
Bułka tarta
20,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Natka pietruszki
35,00 dag Makaron50,00 dag Grzyby świeże25,00 dag Cebula6,00 dag Tłuszcz2,00 szt. Jajko8,00 dag Utarty żółty ser2,00 dag Bułka tarta20,00 dag Śmietana1,00 szt. Natka pietruszki
MAKARON ZAPIEKANY Z GRZYBAMI
  1. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Grzyby oczyścić, umyć i pokrajać.
  2. Pokrajaną w kostkę cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać grzyby, posolić, udusić do miękkości, dodać śmietanę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Makaron ugotować, odcedzić, przepłukać letnią wodą, wymieszać z grzybami i surowymi jajami.
  4. Wyłożyć do rondla posmarowanego masłem, posypanego tartą bułką, wyrównać powierzchnię, posypać serem i zapiec w nagrzanym piekarniku lub prodiżu. Podawać z sałatką lub surówką warzywną jako danie obiadowe.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*