MACZANKA PO KRAKOWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Schab karkowy z kością
30,00 dag
Cebula
4,00 dag
Smalec
2,00 dag
Mąka
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
25,00 dag
Bułka
1,00 szt.
Papryka
1,00 łyż.
Kminek
50,00 dag Schab karkowy z kością30,00 dag Cebula4,00 dag Smalec2,00 dag Mąka1,50 dag Koncentrat pomidorowy25,00 dag Bułka1,00 szt. Papryka1,00 łyż. Kminek
MACZANKA PO KRAKOWSKU
  1. Odciąć kość od schabu. Natrzeć go solą. Cebulę pokroić, dodać do schabu.
  2. Schab upiec w średnio nagrzanym piekarniku, polewając go sosem powstałym przy pieczeniu lub wodą.
  3. Do sosu powstałego z pieczenia schabu dodać koncentrat pomidorowy, paprykę, uzupełnić do 0,5 I wodą.
  4. Z mąki i wody, sporządzić zawiesinę, dodać, do sosu, zagotować.
  5. Bułki przekroić na połowę włożyć do sosu, nasączyć. Schab wyporcjować.
  6. W środek przekrojonych i nasączonych sosem bułek wkładać wyporcjowany schab.
  7. Bułki włożyć do rondla, podlać resztą sosu i poddusić. Podawać polane sosem i posypane kminkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*