LEGUMINA Z RYŻU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Ryż
10,00 dag
Migdały
0,10 l
Mleko
2,50 dag
Cukier
4,00 dag
Masło
2,00 szt.
Jajko
0,50 szt.
Laska Wanilii
15,00 dag Ryż10,00 dag Migdały0,10 l Mleko2,50 dag Cukier4,00 dag Masło2,00 szt. Jajko0,50 szt. Laska Wanilii
LEGUMINA Z RYŻU
  1. Migdały posiekać. Ryż ugotować w mleku z dodatkiem cukru, posiekanych migdałów, wanilii, soli, masła.
  2. Do gorącego ryżu dodać jajka, dokładnie wymieszać, włożyć do formy, schłodzić, wstawić do lodówki. Podawać polaną sokiem lub przybraną konfiturami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*