LEGUMINA Z KASZY JAGLANEJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Kasza jaglana
0,50 l
Mleko
2,50 dag
Cukier
2,00 szt.
Jajko
4,00 dag
Smalec
1,00 dag
Bułka tarta
15,00 dag Kasza jaglana0,50 l Mleko2,50 dag Cukier2,00 szt. Jajko4,00 dag Smalec1,00 dag Bułka tarta
LEGUMINA Z KASZY JAGLANEJ
  1. Kaszę jaglaną sparzyć gorącą wodą. Następnie zalać mlekiem, dodać cukier i ugotować, ale nie rozgotować.
  2. Ugotowaną kaszę wyłożyć na miskę, aby ostygła. Żółtka utrzeć ze smalcem, zmieszać z kaszą i pianą z białek.
  3. Całość włożyć do formy wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą. Wstawić na pół godziny do gorącego piekarnika.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*