- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 11 maja 2017
- 15,00 dag
- Kasza jaglana
- 0,50 l
- Mleko
- 2,50 dag
- Cukier
- 2,00 szt.
- Jajko
- 4,00 dag
- Smalec
- 1,00 dag
- Bułka tarta
- Kaszę jaglaną sparzyć gorącą wodą. Następnie zalać mlekiem, dodać cukier i ugotować, ale nie rozgotować.
- Ugotowaną kaszę wyłożyć na miskę, aby ostygła. Żółtka utrzeć ze smalcem, zmieszać z kaszą i pianą z białek.
- Całość włożyć do formy wysmarowanej smalcem i posypanej bułką tartą. Wstawić na pół godziny do gorącego piekarnika.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!