KWAŚNICA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
90,00 dag
Baranina z kością
30,00 dag
Kapusta kwaszona
1,50 l
Woda
1,00 dag
Grzyby suszone
100,00 dag
Ziemniaki
8,00 dag
Cebula
2,00 szt.
Ziele angielskie
1,00 szt.
Ząbek czosnku
90,00 dag Baranina z kością30,00 dag Kapusta kwaszona1,50 l Woda1,00 dag Grzyby suszone100,00 dag Ziemniaki8,00 dag Cebula2,00 szt. Ziele angielskie1,00 szt. Ząbek czosnku
KWAŚNICA
  1. Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować. Do wywaru z mięsa dodać kapustę kwaszoną, pokrojoną cebulę, przyprawy, ugotować.
  2. Grzyby ugotować i pokroić w cienkie paski.
  3. Do ugotowanej kapusty dodać grzyby razem z wywarem, połączyć z uprzednio ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę i mięsem. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*