KWAŚNICA PO ŻYWIECKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
75,00 dag
Kapusta kwaszona
2,00 l
Woda
8,00 dag
Cebula
0,50 dag
Grzyby suszone
80,00 dag
Schab z kością
25,00 dag
Włoszczyzna
1,00 szt.
Ząbek czosnku
75,00 dag Kapusta kwaszona2,00 l Woda8,00 dag Cebula0,50 dag Grzyby suszone80,00 dag Schab z kością25,00 dag Włoszczyzna1,00 szt. Ząbek czosnku
KWAŚNICA PO ŻYWIECKU
  1. Schab z włoszczyzną ugotować do miękkości. Schab oddzielić od kości. Osobno udusić kapustę z rozdrobnioną cebulą.
  2. Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski.
  3. Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu i włoszczyzny, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*