KURCZAK PO MAŁOPOLSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
6,00 dag
Ryż
1,00 szt.
Kurczak
6,00 dag
Wątroba z kurczaka
10,00 dag
Wątroba cielęca
10,00 dag
Pieczarki
2,00 dag
Masło
10,00 dag
Marchew
3,00 dag
Pietruszka
2,50 dag
Seler
0,25 l
Wino białe wytrawne
1,00 szt.
Liść laurowy
6,00 dag Ryż1,00 szt. Kurczak6,00 dag Wątroba z kurczaka10,00 dag Wątroba cielęca10,00 dag Pieczarki2,00 dag Masło10,00 dag Marchew3,00 dag Pietruszka2,50 dag Seler0,25 l Wino białe wytrawne1,00 szt. Liść laurowy
KURCZAK PO MAŁOPOLSKU
  1. Ugotować ryż na sypko, wymieszać z drobno pokrojonymi, usmażonymi pieczarkami i wątrobą, posolić.
  2. Farszem tym nadziać kurczaka, włożyć do środka kawałek masła, zeszyć go, natrzeć solą.
  3. Włożyć do rondla przygotowanego kurczaka, pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, pieprz, podlać wodą i dusić do miękkości.
  4. Sos przetrzeć przez sito, dodać wino. Można podprawić zasmażką. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*