KURCZAK PO KRAKOWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Kurczak
20,00 dag
Kasza krakowska
2,00 szt.
Białko
2,00 szt.
Jajko
0,25 l
Woda
5,00 dag
Smalec
7,00 dag
Masło
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt. Kurczak20,00 dag Kasza krakowska2,00 szt. Białko2,00 szt. Jajko0,25 l Woda5,00 dag Smalec7,00 dag Masło1,00 szt. Natka pietruszki
KURCZAK PO KRAKOWSKU
  1. Kaszę krakowską zatrzeć białkami, podsmażyć na maśle, dodać wodę, ugotować na sypko lub wypiec w piekarniku.
  2. Do ostudzonej kaszy dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, jajka, masło surowe, wymieszać, doprawić do smaku.
  3. Nadziać sporządzonym farszem posolonego kurczaka, spiąć, uformować, upiec.
  4. Upieczonego kurczaka podzielić na porcje. Podawać polanego sosem powstałym przy pieczeniu.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*