- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- trudny
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 maja 2017
- 1,00 szt.
- Kurczak
- 20,00 dag
- Kasza krakowska
- 2,00 szt.
- Białko
- 2,00 szt.
- Jajko
- 0,25 l
- Woda
- 5,00 dag
- Smalec
- 7,00 dag
- Masło
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Kaszę krakowską zatrzeć białkami, podsmażyć na maśle, dodać wodę, ugotować na sypko lub wypiec w piekarniku.
- Do ostudzonej kaszy dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, jajka, masło surowe, wymieszać, doprawić do smaku.
- Nadziać sporządzonym farszem posolonego kurczaka, spiąć, uformować, upiec.
- Upieczonego kurczaka podzielić na porcje. Podawać polanego sosem powstałym przy pieczeniu.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!