KULEBIAK Z KAPUSTĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
0,25 l
Mleko
50,00 dag
Mąka
3,00 dag
Drożdże
1,50 dag
Cukier
4,00 szt.
Żółtko
4,00 dag
Masło
50,00 dag
Kapusta biała
4,00 dag
Tłuszcz
8,00 dag
Cebula
0,25 l Mleko50,00 dag Mąka3,00 dag Drożdże1,50 dag Cukier4,00 szt. Żółtko4,00 dag Masło50,00 dag Kapusta biała4,00 dag Tłuszcz8,00 dag Cebula
KULEBIAK Z KAPUSTĄ
  1. Drożdże rozprowadzić ciepłym mlekiem, dodając łyżeczkę cukru I mąki. Gdy drożdże podrosną, wlać je do pozostałej mąki. Do mąki dodać także 3 żółtka, roztopione masło, szczyptę soli, wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia.
  2. Obgotować kapustę w niewielkiej ilości wody, wycisnąć, posiekać, przesmażyć na tłuszczu z cebulą, dodać cukier, sól, pieprz.
  3. Ciasto rozwałkować w prostokąt, dostosowując do wielkości foremki, nałożyć farsz i zwinąć. Włożyć do foremki i pozostawić na 15 minut w ciepłym miejscu.
  4. Posmarować wierzch ciasta żółtkiem, wstawić do piekarnika i piec około 45 minut.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*