KUGIEL

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
250,00 dag
Ziemniaki
65,00 dag
Żeberka wieprzowe
8,00 dag
Cebula
5,00 dag
Bułka pszenna
4,00 dag
Smalec
7,00 dag
Bułka tarta
0,25 l
Mleko
250,00 dag Ziemniaki65,00 dag Żeberka wieprzowe8,00 dag Cebula5,00 dag Bułka pszenna4,00 dag Smalec7,00 dag Bułka tarta0,25 l Mleko
KUGIEL
  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu.
  2. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Żeberka wyporcjować.
  3. Rondel lub brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na spodzie i wierzchu).
  4. Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*