- Czas przygotowania
- 25 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- trudny
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 11 maja 2017
- 250,00 dag
- Ziemniaki
- 65,00 dag
- Żeberka wieprzowe
- 8,00 dag
- Cebula
- 5,00 dag
- Bułka pszenna
- 4,00 dag
- Smalec
- 7,00 dag
- Bułka tarta
- 0,25 l
- Mleko
- Ziemniaki zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu.
- Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Żeberka wyporcjować.
- Rondel lub brytfannę posmarować smalcem, posypać tartą bułką. Masę ziemniaczaną i żeberka układać na przemian warstwami (masa ziemniaczana powinna być na spodzie i wierzchu).
- Piec w gorącym piekarniku na złocisty kolor.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!