KOTLETY Z RYBY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
0,70 Kilogram
Ryby
1,00 szt.
Bułka
4,00 łyżka
Bułki tartej
10,00 dag
Cebuli
2,00 łyżka
Masła
1,00 szt.
Jajko
0,50 Szklanki
Mleka
1,00 szt.
Smalec
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szt.
Olej
0,70 Kilogram Ryby1,00 szt. Bułka4,00 łyżka Bułki tartej10,00 dag Cebuli2,00 łyżka Masła1,00 szt. Jajko0,50 Szklanki Mleka1,00 szt. Smalec1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szt. Olej
KOTLETY Z RYBY
  1. Ryby umyć, oczyścić jamę brzuszną, opłukać. Tuszki oskórować, skrajać filety, usuwając dokładnie wszystkie ości i kręgosłupy.
  2. Przygotowane mięso drobniutko posiekać wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Cebulę obrać, opłukać, utrzeć na tarce z dużymi otworami, udusić z dodatkiem masła (margaryny).
  3. Masę rybną wymieszać z cebulą, dodać jajko, 2 łyżki tartej bułki 1 nieco pieprzu, przyprawić do smaku solą. Z przygotowanej masy formować owalne kotlety, otaczając w tartej bułce, smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podawać z dodatkiem frytek i surówek z kapusty.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*