KOTLETY Z JAJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
7,00 szt.
Jajek ugotowanych na twardo
1,00 szt.
Jajko
2,00 szt.
Kajzerki
1,00 szk.
Mleka
5,00 łyżka
Posiekanego szczypiorku
0,50 Szklanki
Bułki tartej
1,00 szt.
Olej
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
7,00 szt. Jajek ugotowanych na twardo1,00 szt. Jajko2,00 szt. Kajzerki1,00 szk. Mleka5,00 łyżka Posiekanego szczypiorku0,50 Szklanki Bułki tartej1,00 szt. Olej1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
KOTLETY Z JAJ
  1. Czerstwe bułki namoczyć w mleku. Odcisnąć i rozetrzeć w donicy na jednolitą masę. Dodać surowe jajo, wymieszać z twardymi, drobno posiekanymi jajami i zieleniną.
  2. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować z niej wałek, otoczyć w tartej bułce. Wałek pokrajać w poprzek na porcje. Formować z nich okrągłe kotlety.
  3. Otaczać każdy w tartej bułce. Smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podawać na gorąco z dodatkiem ziemniaków i szpinaku.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*