- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 18 grudnia 2019
- 7,00 szt.
- Jajek ugotowanych na twardo
- 1,00 szt.
- Jajko
- 2,00 szt.
- Kajzerki
- 1,00 szk.
- Mleka
- 5,00 łyżka
- Posiekanego szczypiorku
- 0,50 Szklanki
- Bułki tartej
- 1,00 szt.
- Olej
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- Czerstwe bułki namoczyć w mleku. Odcisnąć i rozetrzeć w donicy na jednolitą masę. Dodać surowe jajo, wymieszać z twardymi, drobno posiekanymi jajami i zieleniną.
- Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować z niej wałek, otoczyć w tartej bułce. Wałek pokrajać w poprzek na porcje. Formować z nich okrągłe kotlety.
- Otaczać każdy w tartej bułce. Smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podawać na gorąco z dodatkiem ziemniaków i szpinaku.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!