KOTLETY Z FASOLI I DROBIU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Kurczaka
25,00 dag
Fasoli suchej
10,00 dag
Bułki tartej
1,00 szt.
Jajko
15,00 dag
Cebuli
10,00 dag
Smalcu
3,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Sól
1,00 szczypt
Pieprz
30,00 dag Kurczaka25,00 dag Fasoli suchej10,00 dag Bułki tartej1,00 szt. Jajko15,00 dag Cebuli10,00 dag Smalcu3,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Sól1,00 szczypt Pieprz
KOTLETY Z FASOLI I DROBIU
  1. Fasolę przebrać, umyć, namoczyć, ugotować w tej samej wodzie.
  2. Mięso z kury pokrajać i wraz z fasolą zemleć w maszynce, dodać posiekaną, zrumienioną na tłuszczu cebulę, jajko, pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem, uformować owalne kotlety, otaczając je w tartej bułce.
  3. Smażyć na smalcu. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem sosu pieczarkowego lub grzybowego i surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*