- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 2 listopada 2019
- 30,00 dag
- Kurczaka
- 25,00 dag
- Fasoli suchej
- 10,00 dag
- Bułki tartej
- 1,00 szt.
- Jajko
- 15,00 dag
- Cebuli
- 10,00 dag
- Smalcu
- 3,00 łyżka
- Posiekanej zielonej pietruszki
- 1,00 szczypt
- Sól
- 1,00 szczypt
- Pieprz
- Fasolę przebrać, umyć, namoczyć, ugotować w tej samej wodzie.
- Mięso z kury pokrajać i wraz z fasolą zemleć w maszynce, dodać posiekaną, zrumienioną na tłuszczu cebulę, jajko, pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem, uformować owalne kotlety, otaczając je w tartej bułce.
- Smażyć na smalcu. Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem sosu pieczarkowego lub grzybowego i surówek.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!