KOTLETY SCHABOWE „GIEWONT”

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
25 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
2,00 dag
Mąka
15,00 dag
Smalec
10,00 dag
Bułka tarta
1,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Masło
100,00 dag
Schab z kością
15,00 dag
Oscypek
2,00 dag Mąka15,00 dag Smalec10,00 dag Bułka tarta1,00 szt. Jajko10,00 dag Masło100,00 dag Schab z kością15,00 dag Oscypek
KOTLETY SCHABOWE „GIEWONT”
  1. Ze schabu usunąć kość. Wyporcjować kotlety, lekko je rozbić, oprószyć solą.
  2. Masło wymieszać z tartym oscypkiem. Farsz położyć na płatach mięsa zwinąć rulony, obtaczać w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.
  3. Przed podaniem grubo posypać tartym oscypkiem. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*