- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 25 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 1 maja 2017
- 2,00 dag
- Mąka
- 15,00 dag
- Smalec
- 10,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 szt.
- Jajko
- 10,00 dag
- Masło
- 100,00 dag
- Schab z kością
- 15,00 dag
- Oscypek
- Ze schabu usunąć kość. Wyporcjować kotlety, lekko je rozbić, oprószyć solą.
- Masło wymieszać z tartym oscypkiem. Farsz położyć na płatach mięsa zwinąć rulony, obtaczać w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.
- Przed podaniem grubo posypać tartym oscypkiem. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!