- Czas przygotowania
- 25 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 25 kwietnia 2017
- 100,00 dag
- Grzyby świeże
- 4,00 szt.
- Jajko
- 8,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- Grzyby gotować przez pół godziny. Ugotowane grzyby drobno posiekać, dodać bułkę uprzednio namoczoną i odciśniętą, 2 żółtka, drobno posiekaną cebulę przesmażoną na tłuszczu, bułkę tartą, sól, pieprz oraz ubitą pianę.
- Całość lekko wymieszać. Z masy formować kotlety, maczać w rozmieszanych jajkach, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!