KOTLECIKI Z SERA BIAŁEGO

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Porcje
4 osoby
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Sera twarogowego
30,00 dag
Ziemniaków
2,00 szt.
Jajka
1,00 szt.
Cebula
4,00 łyżka
Oliwy
8,00 dag
Bułki tartej
1,00 szt.
Tłuszcz
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
40,00 dag Sera twarogowego30,00 dag Ziemniaków2,00 szt. Jajka1,00 szt. Cebula4,00 łyżka Oliwy8,00 dag Bułki tartej1,00 szt. Tłuszcz1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
KOTLECIKI Z SERA BIAŁEGO
  1. Obrane ziemniaki ugotować, ostudzić i wraz z serem przepuścić przez maszynkę do mięsa.
  2. Cebulę obrać, opłukać i drobino posiekać, a następnie zrumienić w oliwie na zloty kolor, dodać do masy serowo-ziemniaczanej, wymieszać, dodać jaja, połowę tartej bułki, osolić, doprawić pieprzem.
  3. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotleciki grubości około 1 cm i otaczać w tartej bułce.
  4. Przygotowane kotleciki smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podawać z dodatkiem sosu śmietanowego łub pietruszkowego i z surówkami, np. z surówką z pomidorów lub porów.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*