KNEDLE ZIEMNIACZANE Z OWOCAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Mąka
40,00 dag
Ziemniak
1,00 dag
Jajko
50,00 dag
Owoce świeże
4,00 dag
Masło
3,00 dag
Cukier
25,00 dag
Śmietana
15,00 dag Mąka40,00 dag Ziemniak1,00 dag Jajko50,00 dag Owoce świeże4,00 dag Masło3,00 dag Cukier25,00 dag Śmietana
KNEDLE ZIEMNIACZANE Z OWOCAMI
  1. Ugotowane ziemniaki zemleć, dodać mąkę i jajko, wyrobić ciasto. Z owoców wyjąć pestki, jabłka obrać, pokroić w cząstki.
  2. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać owoce i zlepiać formując kule.
  3. Wrzucać knedle do wrzącej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Podawać polane śmietaną ubitą z cukrem lub masłem z bułką tartą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*