KNEDLE ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Mąka
40,00 dag
Ziemniak
1,00 szt.
Jajko
50,00 dag
Kapusta biała
4,00 dag
Masło
1,50 dag
Grzyby suszone
15,00 dag
Cebula
4,00 dag
Tłuszcz
15,00 dag Mąka40,00 dag Ziemniak1,00 szt. Jajko50,00 dag Kapusta biała4,00 dag Masło1,50 dag Grzyby suszone15,00 dag Cebula4,00 dag Tłuszcz
KNEDLE ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ
  1. Ugotowane, ostudzone ziemniaki zemleć, dodać mąkę, jajko, wyrobić ciasto. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić i posiekać.
  2. Kapustę drobno posiekać i dusić w niewielkiej ilości wody aż do momentu jej odparowania. Do kapusty dodać pokrojone grzyby, przysmażoną na tłuszczu cebulę, sól, pieprz, wymieszać.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać, formując kule. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane masłem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*