- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 5 kwietnia 2017
- 15,00 dag
- Mąka
- 40,00 dag
- Ziemniak
- 1,00 szt.
- Jajko
- 50,00 dag
- Kapusta biała
- 4,00 dag
- Masło
- 1,50 dag
- Grzyby suszone
- 15,00 dag
- Cebula
- 4,00 dag
- Tłuszcz
- Ugotowane, ostudzone ziemniaki zemleć, dodać mąkę, jajko, wyrobić ciasto. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić i posiekać.
- Kapustę drobno posiekać i dusić w niewielkiej ilości wody aż do momentu jej odparowania. Do kapusty dodać pokrojone grzyby, przysmażoną na tłuszczu cebulę, sól, pieprz, wymieszać.
- Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać, formując kule. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane masłem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!