KNEDLE Z WIŚNIAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
35,00 dag
Mąka
4,00 dag
Masło
50,00 dag
Wiśnie
3,00 szt.
Żółtko
12,00 dag
Bułka tarta
0,13 l
Mleko
4,00 dag
Masło
3,00 dag
Cukier
35,00 dag Mąka4,00 dag Masło50,00 dag Wiśnie3,00 szt. Żółtko12,00 dag Bułka tarta0,13 l Mleko4,00 dag Masło3,00 dag Cukier
KNEDLE Z WIŚNIAMI
  1. Utrzeć masło z żółtkami, dodać bułkę tartą, mleko i mąkę. Ciasto wymieszać.
  2. Na posypaną mąką stolnicę kłaść łyżkę ciasta, nakładać wydrylowane wiśnie, zalepiać, obtaczać knedle w mące.
  3. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane masłem i posypane cukrem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*