KERGULENA OPIEKANA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
0,70 Kilogram
Kergułeny
1,00 szt.
Cytryna
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
2,00 łyżka
Oliwy
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
0,70 Kilogram Kergułeny1,00 szt. Cytryna4,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki2,00 łyżka Oliwy1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
KERGULENA OPIEKANA
  1. Zamrożone lub świeże ryby umyć, oczyścić, opłukać, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
  2. Każdą posmarować lekko oliwą, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, upiec, rumieniąc obustronnie. Obrumienione ryby osolić, ułożyć na półmisku, posypać posiekaną pietruszką.
  3. Półmisek ozdobić listkami sałaty lub selerów. Podawać na zimno z dodatkiem pieczywa, a na gorąco z frytkami i surówką z pomidorów.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*