KASZA JAGLANA Z SZAFRANEM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Kasza jaglana
2,00 dag
Masło
10,00 dag
Słonina
5,00 dag
Rodzynki
2,50 dag
Cukier
1,00 szt.
Szafran
30,00 dag Kasza jaglana2,00 dag Masło10,00 dag Słonina5,00 dag Rodzynki2,50 dag Cukier1,00 szt. Szafran
KASZA JAGLANA Z SZAFRANEM
  1. Sparzoną kaszę jaglaną ugotować na sypko z dodatkiem szafranu, masła i soli.
  2. Ugotowaną kaszę wymieszać z rodzynkami i cukrem, przełożyć do rondla wyłożonego plasterkami słoniny. Przykryć na wierzchu plasterkami słoniny, wstawić do piekarnika.
  3. Gdy słonina się stopi, kaszę wyłożyć na półmisek. Można też kaszę ugotować bez szafranu.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*