KARTOFLAK

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
10,00 dag
Mąka
2,00 szt.
Jajko
8,00 dag
Cebula
100,00 dag
Ziemniak
25,00 dag
Boczek tłusty
1,00 łyżka
Majeranek
10,00 dag Mąka2,00 szt. Jajko8,00 dag Cebula100,00 dag Ziemniak25,00 dag Boczek tłusty1,00 łyżka Majeranek
KARTOFLAK
  1. Cebulę i ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać jajka, mąkę, przyprawy.
  2. Część boczku pokroić w drobną kostkę, przesmażyć, dodać do masy, wymieszać.
  3. Resztę boczku pokroić w cienkie plastry, wyłożyć nimi dno ,formy, na to nałożyć przygotowaną masę i piec około 1 godziny.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*