- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 23 maja 2017
- 75,00 dag
- Kapusta kwaszona
- 2,00 dag
- Grzyby suszone
- 10,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Boczek świeży
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 łyż.
- Cukier
- 1,00 łyż.
- Kminek
- Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać kminek, sól, cukier i gotować do miękkości.
- Oddzielnie ugotować grzyby z cebulą i pieprzem. Dodać do kapusty wywar z grzybów i drobno pokrojone grzyby.
- Boczek pokroić w paski i usmażyć. Sporządzić zasmażkę z mąki i boczku, dodać do kapusty.
- Podawać do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!