KACZKA W ZALEWIE Z WINA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
120 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Kaczka
5,00 dag
Bekon
0,20 l
Woda
0,05 l
Rum
0,10 l
Wino wytrawne
1,00 dag
Cytryna
8,00 dag
Cebula
2,00 dag
Masło
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
2,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt. Kaczka5,00 dag Bekon0,20 l Woda0,05 l Rum0,10 l Wino wytrawne1,00 dag Cytryna8,00 dag Cebula2,00 dag Masło1,50 dag Koncentrat pomidorowy2,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Natka pietruszki
KACZKA W ZALEWIE Z WINA
  1. Kaczkę podzielić na 4 porcje, przetrzymać godzinę w zalewie. Zalewę sporządza się przez połączenie wody, wina, rumu, koncentratu pomidorowego, pokrojonej cebuli, czosnku, soli, pieprzu oraz szczypty cukru.
  2. Po wyjęciu z zalewy porcje kaczki zrumienić na maśle i plasterkach bekonu, podlać wodą, dodać soku z cytryny, przełożyć do rondla i dusić.
  3. Po godzinie dodać zalewę, w której kaczka się moczyła i dusić przez następną godzinę w Szczelnie przykrytym naczyniu. Podawać z ryżem, kaszą gryczaną lub grzankami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*