KACZKA Z POMIDORAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
35 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Kaczka
15,00 dag
Cebula
4,00 dag
Masło
25,00 dag
Pomidor
0,13 l
Wino
1,00 szt. Kaczka15,00 dag Cebula4,00 dag Masło25,00 dag Pomidor0,13 l Wino
KACZKA Z POMIDORAMI
  1. Cebulę pokrojoną w plastry podsmażyć na maśle, włożyć do niej pokrojoną na porcje kaczkę i obrumienić ją.
  2. Następnie wkroić pomidory lub włożyć koncentrat pomidorowy, wlać wino, trochę wody i dusić do miękkości.
  3. Sos z duszenia kaczki przetrzeć przez sito. Podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*