GULASZ GÓRALSKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Baranina z kością
50,00 dag
Kapusta kwaszona
15,00 dag
Cebula
6,00 dag
Smalec
2,00 dag
Mąka
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
1,00 szt.
Papryka
1,00 łyżka
Majeranek
80,00 dag Baranina z kością50,00 dag Kapusta kwaszona15,00 dag Cebula6,00 dag Smalec2,00 dag Mąka1,50 dag Koncentrat pomidorowy1,00 szt. Papryka1,00 łyżka Majeranek
GULASZ GÓRALSKI
  1. Z mięsa usunąć kości, pokroić w kawałki, oprószyć solą, mąką i obsmażyć na części smalcu.
  2. Kapustę kwaszoną posiekać, ugotować z mięsem, dodać resztę składników, zasmażkę z cebuli, mąki i smalcu, przyprawić do smaku, poddusić. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*