- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 1 maja 2017
- 80,00 dag
- Baranina z kością
- 50,00 dag
- Kapusta kwaszona
- 15,00 dag
- Cebula
- 6,00 dag
- Smalec
- 2,00 dag
- Mąka
- 1,50 dag
- Koncentrat pomidorowy
- 1,00 szt.
- Papryka
- 1,00 łyżka
- Majeranek
- Z mięsa usunąć kości, pokroić w kawałki, oprószyć solą, mąką i obsmażyć na części smalcu.
- Kapustę kwaszoną posiekać, ugotować z mięsem, dodać resztę składników, zasmażkę z cebuli, mąki i smalcu, przyprawić do smaku, poddusić. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!