GULASZ FLISACKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
90,00 dag
Filet z karmazyna
3,00 dag
Olej
10,00 dag
Boczek wędzony
15,00 dag
Cebula
4,50 dag
Koncentrat pomidorowy
2,00 dag
Mąka
0,25 l
Wywar rybny
1,00 łyżka
Papryka mielona
90,00 dag Filet z karmazyna3,00 dag Olej10,00 dag Boczek wędzony15,00 dag Cebula4,50 dag Koncentrat pomidorowy2,00 dag Mąka0,25 l Wywar rybny1,00 łyżka Papryka mielona
GULASZ FLISACKI
  1. Boczek pokroić w paski, podsmażyć razem z pokrojoną cebulą, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę oraz zrumienioną mąkę.
  2. Całość rozprowadzić wywarem z ryby lub wodą. doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Filety z ryb pokroić na porcje, posolić, oprószyć mąką, usmażyć i zalać sosem. Podawać z makaronami, kaszami, ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*