GOLONKA PO POMORSKU

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
130,00 dag
Golonka
10,00 dag
Cebula
3,00 dag
Por
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
1,00 szt.
Papryka
1,00 łyż.
Kminek
GOLONKA PO POMORSKU
  1. Golonkę wyporcjować (pociąć na porcje z kością), oprószyć solą i kminkiem.
  2. Ułożyć ciasno w brytfannie, wstawić do piekarnika, upiec. Pod koniec pieczenia dodać rozdrobnioną cebulę i pory, przyprawy, podlać wodą i dusić do miękkości.
  3. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*